>   >   > 

Sint Anna | Woonzorgcentrum

"Met de nieuwe ICT-omgeving is de dienstverlening van Sint Anna helemaal bij de tijd!"


Over de opdrachtgever

Stichting Sint Anna is een woon-zorgcentrum in Boxmeer waar wonen en werken vanuit de christelijke identiteit centraal staat.


Jong ICT maakt ouderenzorg makkelijker

De ICT-voorziening van Sint Anna was verouderd en voldeed niet meer aan de eisen. De garantietermijn voor de hardware was verstreken en de servers werden langzamerhand te traag om ermee te kunnen werken. Bovendien was er geen ruimte voor uitbreiding, iets dat Sint Anna wel wilde.

Digitaal up-to-date met nieuw ICT

Masc leverde Sint Anna een compleet nieuwe ICT-omgeving die voldoet aan de laatste eisen en door gebruik van virtualisatietechnieken uiterst schaalbaar is. De stichting kan hierdoor makkelijk groeien en voldoen aan de modernisering die er tegenwoordig in de zorg aan de gang is. Denk aan digitale cliëntendossiers en digitaal roosteren. Daarmee is de dienstverlening van Sint Anna goed bij de tijd!


WiFi voor bewoners, personeel en gasten

Met ongeveer 180 bewoners was de behoefte aan goedwerkend internet groot. Tot begin 2015 hadden bewoners internet via de kabel met in hun appartement elk een klein modem. Met inmiddels betere technieken op de markt, besloot Sint Anna het systeem om te gooien en te kiezen voor een nieuw WiFi-netwerk. Samen met KPN legden we het WiFi aan. 

Het netwerk bevat 119 accesspoints, verdeeld over drie netwerken. Een netwerk voor bewoners, voor gasten en voor personeel. Het personeel gebruikt WiFi bijvoorbeeld om met iPads het Elektronisch patiëntendossier (EPD) in te zien. Dit vraagt om zeer goede beveiliging, die gegarandeerd wordt door de controllers van Aruba. Masc volgde bij Aruba enkele dagen een cursus om het systeem te leren kennen. We beheren inmiddels het volledige WiFi-netwerk, net als de rest van de ICT bij Sint Anna. Tot volle tevredenheid van alle gebruikers.


Is jouw ICT ook aan vervanging toe?

We kijken graag met je mee. Neem contact met ons op.