Opdrachtgever in de Randstad

Door kantoorsoftware te hosten in de cloud, kan dit bedrijf moeiteloos doorgroeien!

Wie?

Opdrachtgever in de Randstad 

Waarom?

Begonnen als een klein ambitieus bedrijf met ongeveer drie werknemers, groeide deze opdrachtgever in een half jaar tot een onderneming met negen personeelsleden. Dit vroeg om een schaalbare oplossing, met name voor e-mailbeheer en datahosting.

Voorsprong?

Masc adviseerde en leverde Microsoft Office 365. Office 365 is een cloudoplossing: je koopt en installeert de software van Microsoft niet, maar betaalt voor het gebruik ervan. Grote voordelen zijn de schaalbaarheid (het is geschikt voor eenmanszaken maar ook voor bedrijven van honderden medewerkers en kan daardoor makkelijk meegroeien), de toegankelijkheid (de programma’s en informatie zijn altijd en overal te benaderen) en het feit dat onderhoud bij de aanbieder ligt. Updates vinden ‘automatisch’ plaats, je bent daardoor altijd up-to-date.

Dit was ideaal voor onze opdrachtgever. Voor elke extra medewerkers was een Office 365-account inrichten een kleine handeling. De clouddienst biedt een oplossing voor e-mail, agenda’s en contactpersonen, die onderling gedeeld kunnen worden. Verder wordt SharePoint gebruikt voor het delen van bestanden.