>   >   > 

Mansveld | Elektrotechniek & ICT

“Ik ben blij met de service van Masc. In de toekomst ben ik zeker van plan jullie diensten vaker af te nemen.”

- Bjorn Verberk, Teamleider Service Mansveld

Over de opdrachtgever

Elektrotechnisch- en ICT-bureau Mansveld legde internet aan bij een makelaarskantoor. Na terugkerende problemen met het WiFi schakelde Mansveld ons in als troubleshooter. 

Troubleshooting bij WiFi-probleem

Bij het makelaarskantoor werd een aantal jaar geleden WiFi aangelegd. De verbinding werkte echter niet goed, ook niet na talloze pogingen van de leverancier om dit op te lossen. Masc werd ingeschakeld als troubleshooter en kwam er na een scan van het netwerk en de omgeving achter waar het probleem zat.

‘De kooi van Faraday’ houdt signalen tegen

Wat bleek? Het pand bevat veel staal. Zo zijn de muren opgetrokken in gewapend beton en de plafonds gestuukt op metaalgaas. Het gebouw is daardoor net een ‘kooi van Faraday’: het metaal zorgt ervoor dat radiosignalen niet goed naar binnen of buiten kunnen. Het bestaande accesspoint voor WiFi was bovendien geplaatst op een punt net buiten de constructie. 

Stabiel en snel WiFi met twee nieuwe accesspoints

We adviseerden Mansveld twee nieuwe WiFi-accesspoints te plaatsen, bínnen het gebouw, zodat apparaten binnen op elke plek goed internetbereik hebben. Door de plaatsing van de accesspoints in de buurt van ramen, is er ook buiten WiFi-bereik.

Masc inhuren als troubleshooter?

We zijn oplossingsgericht en denken heel graag met je mee. Schroom niet en bel ons op met je vraag of probleem.


Neem contact met ons op