>   >   > 

LRCB | Kennisorganisatie bevolkingsonderzoek

“Met Masc als troubleshooter, wordt mijn inzetbaarheid extra flexibel”

- Sander van Woudenberg, ICT administrator LRCB


Voor het LRCB (Landelijk Referentiecentrum voor Bevolkingsonderzoek) verzorgden we de verhuizing van de ICT-omgeving, een servermigratie en ontwikkelden we een oplossing om veilig en op afstand research te kunnen monitoren.


Over de opdrachtgever

Masc verzorgt ICT voor LRCBLRCB (Landelijk Referentiecentrum voor Bevolkingsonderzoek) is een kennisorganisatie, waar experts toezien op en een bijdrage leveren aan de kwaliteit van bevolkingsonderzoeken. LRCB bewaakt de kwaliteit van deze vroegdiagnostiek.

De ICT verhuist mee

In mei 2014 verhuisde LRCB naar een nieuw kantoor aan de Wijchenseweg in Nijmegen. Voor een kennisorganisatie als LRCB is het cruciaal dat de ICT kort na de verhuizing weer goed functioneert. Aan Masc de taak hiervoor te zorgen. De sleutelcomponenten in het systeem en de servers vervoerden en installeerden we zelf. De pc’s van de dertig medewerkers installeerden we samen met degene die bij het LRCB verantwoordelijk is voor de ICT.

 

Nieuwe servers garanderen veiligheid en kwaliteit

Het LRCB ontwikkelt, vergaart en bewaart kennis over bevolkingsonderzoek naar onder andere borstkanker. Dat data veilig staat opgeslagen en voor medewerkers snel beschikbaar is, is voor de organisatie cruciaal. In 2014 werd daarom de serveromgeving vernieuwd: zowel de hardware als het besturingssysteem. Masc verzorgde deze servermigratie zodat LRCB weer verzekerd is van een veilige opslag en toegang tot de grote hoeveelheid waardevolle informatie.

Alle werkstations zijn gekoppeld aan de nieuwe serveromgeving en computers met een verouderd besturingssysteem zijn uitgefaseerd. Ook is een start gemaakt met een systeem voor back-ups op een andere locatie. Via een veilige glasvezelverbinding zullen op termijn remote back-ups worden gemaakt.

Medewerkers snel weer aan de slag

De fysieke verhuizing en servermigratie vonden gelijktijdig plaats. Op vrijdag werd er nog gesjouwd met bureaus en apparatuur, op dinsdag konden medewerkers het grootste deel van hun werkzaamheden alweer hervatten.

“Masc is onze hulplijn. Een betrouwbare partij om op terug te vallen!”

- Sander van Woudenberg, ICT administrator LRCB

Onderzoek monitoren op afstand via mini-pc

Het LRCB onderzoekt momenteel of sommige groepen vrouwen anders gescreend zouden kunnen worden op borstkanker: het Prismaproject. Dit project wordt op de screeningseenheid in Groningen uitgevoerd. LRCB vroeg Masc een maximaal beveiligde verbinding tussen het LRCB en de Groningse screeningseenheid te implementeren.

Voor het onderzoek bepaalt LRCB onder andere de dichtheid van het borstweefsel omdat dit een maat is voor het risico op borstkanker. Omdat bij de screening alleen bewerkte beelden worden opgeslagen en de dichtheidsbepaling alleen via onbewerkte beelden mogelijk is, is het nodig deze onbewerkte beelden óók op te slaan. Masc heeft hiervoor een mini-pc geïnstalleerd met massaopslag voor de onbewerkte beelden.

De onderzoeker van LRCB kan verbinding maken met de mini-pc vanaf het lokale systeem, om zo de voorgang van de opslag van deze data te kunnen verifiëren. In een later stadium van het project worden de gegevens van de cliënten die met het onderzoek meegedaan hebben verwerkt.

Masc is verantwoordelijk voor het onderhoud van deze oplossing. Zowel van de firewall als de mini-pc. Ook leveren we de 4G datadienst.

Behoefte aan een deskundige ICT-partner?

Maak dan kennis met Masc. We ontvangen je graag op ons kantoor voor koffie en een goed gesprek. Maak een afspraak.