David Mulder | Designartikelen

‘Onze bedrijfsprocessen zijn veiliger en flexibeler geworden en we besparen ook nog kosten!’ – Maarten MulderLogo David Mulder - Masc ICT

Over de opdrachtgever

David Mulder is een winkel met designartikelen voor dagelijks gebruik in de Marikenstraat in Nijmegen.
Website | Webshop


Compleet nieuw ICT-netwerk

Het oude ICT-netwerk van David Mulder was aan vervanging toe. Soft- en hardware waren verouderd en onderhoud werd een steeds grotere kostenpost. Telefonie liep via een centrale die regelmatig kuren vertoonde en fysiek veel ruimte innam. Omdat Masc als ICT-partner een compleet pakket aan diensten kan verzorgen, was het voor de zaak een prettige partij om de vernieuwingen neer te leggen. Niet alleen hardware en verbinding liggen bij Masc, in de toekomst kan David Mulder ook op Masc terugvallen bij vragen op het gebied van social media, web- en cloudoplossingen. 


Masc voorzag David Mulder van een compleet nieuw netwerk met:

  • Nieuwe, snelle internetverbinding 
  • Hosted Voice-telefonie (met telefooncentrale in the cloud)
  • Nieuwe server (met virtuele kassa voor toegang op afstand)
  • Nieuwe werkplekken, waaronder 2 kassa’s
  • Systeembeheer
 

De grootste verbeteringen voor David Mulder

Dankzij het nieuwe netwerk kan David Mulder weer terugvallen op server, pc’s en telefonie. Stuk voor stuk basisvoorzieningen die cruciaal zijn om een onderneming draaiende te houden. 

Server

Grote verbetering aan de huidige server is dat dankzij virtualisatie een extra kassa ook op afstand te benaderen is en data veiliger staat opgeslagen. Bovendien volstaat één machine, hetgeen de kosten drukt. Omdat David Mulder nu een eigen mailserver heeft is de communicatie door en tussen medewerkers overzichtelijk. Het bedrijf verbaast zich erover dat zo weinig winkeliers hier gebruik van maken. 

Telefonie

Telefonie loopt nu via de cloud in plaats van over het reguliere telefonienetwerk. Groot voordeel is dat er geen dure telefooncentrale meer nodig is, maar dat een abonnement op een centrale in de cloud volstaat. Telefonie loopt nu over de internetverbinding, is zeer schaalbaar en flexibel (zowel vast als mobiel bellen is erg goedkoop). Het toevoegen van extra functies zoals doorschakelen is snel te realiseren.

Beheer

Voor David Mulder is het prettig beheer bij Masc neer te leggen. Ons team is altijd bereikbaar en kan daardoor snel reageren op vragen of bij calamiteiten. 

Contact

Is jouw ICT-omgeving ook aan vernieuwing toe? Of heb je een specialistische vraag? Wij helpen je graag aan een voorsprong. Stuur ons een bericht.