Culturele instelling Gelderland

“Met 50 telefoons voordeliger bellen vanuit the cloud!”


Over de opdrachtgever

Deze culturele instelling trekt met zeer uiteenlopende activiteiten minstens 200.000 bezoekers per jaar. Masc verzorgt de kantoorautomatisering.

Voordeliger bellen met Hosted Voice-telefonie

Kan de organisatie voordeliger bellen mét meer functionaliteiten? Dat vroegen we ons af toen we het bekende Gelderse cultuurhuis hadden geholpen met een verhuizing van de kantoorautomatisering. Het antwoord daarop bleek: ‘ja’. Door over te stappen op hosted voice-telefonie (bellen via een telefooncentrale in de cloud) bespaart de organisatie jaarlijks flink terwijl Hosted Voice handige extra features voor de 50 medewerkers biedt.

Handige extra functies op de telefoons

Wat kunnen medewerkers nu zoal met hun telefoons?
  • Zelf instellen dat hun vaste telefoon doorschakelt naar mobiel.
  • Via een simpele app zelf keuzemenu’s inspreken.
  • Voicemails op hun vaste telefoon als audiobestand per mail ontvangen.
  • Gratis bellen naar andere bedrijven op hetzelfde platform.
  • Met een applicatie op hun pc Outlook-contacten bellen, zien of collega’s in gesprek zijn en doorschakelen naar andere nummers.

De organisatie heeft twee kantoorlocaties die van dezelfde cloud-telefooncentrale gebruik maken.

Heldere call flow zorgt voor vlekkeloze overstap

Medewerkers hebben zo goed als geen overlast ervaren van de overstap op Hosted Voice telefonie. Hier hebben we dan ook hard voor gewerkt. Door vooraf een helder schema te maken van de call flow (op welke toestellen komen telefoontjes binnen, hoe schakelen ze door en welke gebruiksgroepen zijn er) konden we het platform direct gebruiksvriendelijk inrichten. Medewerkers behielden zowel intern als extern hun oude telefoonnummers en konden in dit geval gebruik blijven maken van dezelfde telefoons.

Omdat de telefonie via internet loopt, zijn er aparte databindingen aangelegd. Zo zorgen we dat bellers geen hinder ondervinden van verkeer op het reguliere netwerk. 
 

Ook bellen via de cloud?

Laat ons je telefonie doorlichten. Nodig ons uit!