Campingnavigator

Goede hosting is cruciaal bij een website met zoveel gebruikers!

Wie?

Campingnavigator | Online uitgever die al 30 jaar campinggasten en campings bij elkaar brengt, op een innovatieve en inspirerende manier

Waarom?

Masc werkt al tien jaar samen met Campingnavigator. Het online platform waarop zich inmiddels ruim 7900 campings presenteren is door Masc ontwikkeld. Omdat we ook hosting verzorgen zijn we in staat Campingnavigator full service te bieden. Met alle voordelen van dien. 

Voorsprong?

Om online 7900 campings en een veelvoud van bezoekers te faciliteren is goede hosting voor Campingnavigator cruciaal. Waar het bedrijf vroeger gebruik maakte van een fysieke server, is nu de overstap gemaakt naar een virtuele server. Die is speciaal ingericht voor Campingnavigator en moet ruim 100 bezoekers tegelijkertijd kunnen verwerken. Zeker in de eerste helft van het jaar, wanneer mensen massaal op zoek gaan naar een plek om de zomer door te brengen, draait de site op volle toeren.

Achter de website zit een grote database die de informatie over de bijna 8000 campings bevat. Deze informatie moet overzichtelijk en snel beschikbaar zijn, en bovenal veilig opgeslagen.

Voor Campingnavigator heeft het grote voordelen softwareontwikkeling en hosting bij dezelfde partij te kunnen ‘afnemen’. Zo blijven de ontwikkelkosten lager om Masc zelf nieuwe releases van de software kan installeren en publiceren. Bovendien monitoren we de website goed. Doen zich onverwacht problemen voor, dan signaleren we dat snel en komen we net zo snel in actie.