Nationaal Museum van Wereldculturen | Office 365

“Mailen vanuit de cloud met Microsoft Office 365.”


Over de opdrachtgever

Het Nationaal Museum van Wereldculturen ontstond op 1 april 2014 uit een fusie van Museum Volkenkunde, Afrika Museum en Tropenmuseum. 

Drie ICT-omgevingen komen samen

Met de fusie van het Afrika Museum, het Tropenmuseum en Museum Volkenkunde was een nieuwe, centrale ICT-omgeving nodig. Tot 1 april hadden de drie musea elk hun eigen ICT, nu kwam alles bij elkaar in Leiden, op de locatie van Museum Volkenkunde. Masc werkte al jaren met het Afrika Museum in Berg en Dal en was zodoende betrokken bij enkele onderdelen van deze verhuizing.

Bron foto: Volkenkunde.nl

Mailen vanuit de cloud met Office 365

Het Nationaal Museum van Wereldculturen richtte zelf de nieuwe ICT-omgeving in. Via glasvezel hebben de andere twee musea snel en makkelijk toegang tot alle diensten.

Bij het instellen van Microsoft Office 365 (een clouddienst vergelijkbaar met het kantoorpakket Microsoft Office) had Masc een ondersteunende rol. 

De import van de mailaccounts van alle medewerkers van het Afrika Museum verzorgden we helemaal, waarna we de nieuwe mailaccounts beschikbaar maakten op de pc’s van het Afrika Museum. 

Waarom de keuze voor Office 365?

We adviseren grote en kleine organisaties steeds vaker om voor Office 365 te kiezen. De initiële investering is laag (je hoeft geen hardware aan te schaffen) en je hoeft je geen zorgen te maken over onderhoud omdat de software automatisch wordt geüpdatet. Voor bedrijfsspecifieke software blijft een fysieke server soms nog wel nodig, daarom kijken we altijd naar wat het beste bij jouw organisatie past.

Meer weten?

Benieuwd naar dit project? Of wil je meer weten over de cloud en clouddiensten? Je bent welkom voor koffie en een gesprek!

Neem contact met ons op